Pressmeddelande 2017-01-25

Publicerat 2017-01-25

Kulturskolan etablerar verksamhet i Vällingby Centrum

Vällingby Centrum har, genom Newsec, tecknat avtal med Kulturförvaltningen om etablering av Kulturskolan. I nya lokaler på 1025 kvm kan Kulturskolan mer än dubbla antalet elevplatser i området till ca 1 100, med ett komplett verksamhetsutbud. Kulturskolans inflyttning är beräknad till januari 2018.

– Det centrala läget på Pajalagatan ökar tillgängligheten och tryggheten för eleverna. Lokalerna kommer att ha en danssal, en bildsal, en blackbox med ca 70 publikplatser för teaterundervisning och föreställningar, en orkestersal, ett slagverksrum, en pianostudio, ett ensemblerum för orkester samt tre musikrum. Lokalerna erbjuder även utrymme för teaterassistenter, administration, personalrum samt viss utställningsyta. Kulturskolan har idag samverkan med medborgarhusföreningen Trappan, biblioteket, Grimstaskolan, fritidsgården Tegelhögen, St. Thomaskyrkan och Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby, som nu kan utvecklas utifrån egna lokaler, säger Kulturskolan Stockholms enhetschef Birthe Andersson.

– Lokaliseringen i Vällingby är idealisk ur kommunikationssynpunkt då Vällingby C är en knutpunkt för både tunnelbana och bussar. Med tillkomsten av nya bostäder i Vällingby C och Råcksta ökar elevunderlaget. I Kulturskolans nya lokal skapas en god arbetsmiljö för elever och personal. Det är extra roligt att vi kommer att kunna erbjuda ny verksamhet som bild, teater och orkester i området, det har vi i andra delar av stadsdelarna Bromma, Hässelby-Vällingby, men inte just i Vällingby, säger ‎Birthe Andersson.

– Då Kulturförvaltningen har gjort bedömningen att verksamheten bör förstärkas i området och att en lokal för Kulturskolan i Vällingby C är en förutsättning för att den omfattande kulturskoleverksamheten i stadsdelen skall kunna bibehållas och utvecklas, är det mycket glädjande att vi kan tillhandahålla lokaler som passar verksamheten, säger Vällingby Centrums centrumchef Rikard Lindegren.

Vällingby Centrum är inget vanligt köpcentrum. Här handlar du i en trevlig stadsmiljö med öppna gator och torg. Vi har flest butiker i Västerort, och Vällingby Centrum är mer än bara shopping – här finns också ett brett utbud av nöje, service, mat och kultur. Vi är helt enkelt hjärtat i Västerort. Vällingby Centrum har en total lokalyta om cirka 70 000 m² och ägs av Svenska Bostäder. Newsec förvaltar, på uppdrag av Svenska Bostäder, Vällingby Centrum sedan den 1 januari 2012.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Mattias Johansson, VD Newsec Asset Management AB
Telefon 0768 71 50 52, e-post mattias.johansson@newsec.se

Birthe Andersson, Enhetschef, Kulturskolan Stockholm
Telefon 08-508 420 26, e-post birthe.andersson@stockholm.se