Aktuellt

Flying Tiger Copenhagen öppnar i Vällingby

Vällingby City har, genom Newsec, tecknat avtal om 310 kvm med butikskedjan Flying Tiger Copenhagen. Öppning av den nya butiken är beräknad till slutet av oktober.

Flying Tiger Copenhagen startade i Köpenhamn 1995 och i Sverige 2008. Idag har Flying Tiger Copenhagen 48 butiker i Sverige, 800 butiker i världen och finns i 30 länder.

”Vi tror starkt på Vällingbys läge och kundkrets. Det har varit många förfrågningar från våra kunder om att öppna i Vällingby! Vår framgång bygger mycket på våra inspirerande butiker som gör det underhållande att handla i och vi ser verkligen framemot att visa Vällingbyborna samt Västerort vårt fantastiska koncept”, säger Martin Sörenhag, VD för Flying Tiger Copenhagen.

”Vi erbjuder en upplevelse! När du kommer in till oss på Flying Tiger Copenhagen ska du känna dig som en miljonär. Här finns alla möjliga spännande saker och designprylar blandat med våra alldeles unika Flying Tiger Copenhagen produkter. Hos oss kan du shoppa loss ordentligt, gunga med till musiken, delta i tävlingar och event eller bara ta en selfie. Oavsett din plan så kommer du alltid bli överraskad på ett eller annat sätt hos oss!” Fortsätter Martin Sörenhag, VD för Flying Tiger Copenhagen.

Flying Tiger Copenhagen öppnar på Pajalagatan mellan Kfems entré och kommande Kulturskolans entré.

Vällingby Kulturdag

 

Lördag 26 augusti kl. 11.00-20.00
på Vällingby torg och Kulturhuset Stadsteatern Vällingby

 Välkommen till hela Västerorts kulturfest! Vällingby Kulturdag går av stapeln den 26 augusti – en heldag där du kan dansa, se teater, delta i workshops, gå på utställningar, möta lokala föreningar och se sneakpeaks på några av höstens olika kulturaktiviteter i Västerort. Dagen avslutas med en stjärnspäckad show med Nano, Aurelia Dey, Kumba, Ali Khamis och Seluah på stora scenen som kommer få hela Vällingby torg att gunga. Gratis för alla!

Program på scen:
12,30 – Bromma sportdansklubb, Gabriellas dansskola, HiphopTeaterKollektivet: Teaser inför kvällens show-off
16.00-20.00 Stjärnspäckad avslutningsshow på Vällingby torg med Nano, Aurelia Dey, Kumba, Ali Khamis och Seluah. Dessutom sneakpeak av höstens dansföreställning Svaret.

Program i Kulturhuset stadsteatern:
11,00 – Öppen danssal med Gabriellas Dans
11,00 – 16,00 – Veganbrunch med Auel Coffee
11,00-15,00 Hässelby Vällingbys stadsdelsförvaltnings föreningsdag med lokala föreningar från Västerort
12,00 – Arabiska Teatern
13,30 – Al Hakawati
17.00 HipHopTeaterKollektivet: Show-off

Program på torget:
11.00-16.00 – Dansworkshop och utställning med Kulturskolan,Utställning Konstrundan Västerort, Prova på att dreja med Alvikstorpet, Spela bridge med bridgeklubben, Pop up-bibliotek, Drömmar i Västerort, Cirkus Ramari, Återbruksslöjd

Vällingby Kulturdag är ett samarbete mellan Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning, Vällingby city och Kulturhuset Stadsteatern Vällingby.

Gnarly Market Vällingby – öppning 1 september

Vällingby Centrum invigdes 14 november 1954. Då öppnades dörrarna till Vällingehus som snabbt blev en av områdets mest omtalade restauranger. Sedan dess har lokalerna haft många olika skepnader. Till hösten kommer Vällingehus få tillbaka sin forna glans då Gnarly Market öppnar dörrarna.

Gnarly Market kommer att bli en riktigt kul och inspirerande plats för alla, personal som gäster! Här kombineras mängder av roliga aktiviteter med riktigt god och vällagad mat.
Här kommer gäster kunna köra allt från femkamp och bowling med god middag, till att konferera, fira födelsedagar och äta julbord.

Gnarly Market är en vidareutveckling av det amerikanska västkustköket Gnarly Burger som har flera restauranger i centrala Stockholm. Nya Gnarly Market kommer att bli en restaurang med fokus på god och vällagad amerikansk och italiensk mat i ett nytt, lekfullt och spännande koncept. Roliga aktiviteter för stora som små blir en central del i verksamheten.

”Att få skapa en ny destination i Vällingby med fokus på god mat, trivsel och roliga aktiviteter som exempelvis bowling känns jättespännande. Vällingby är en stadsdel i stark tillväxt och vi är mycket glada över att få vara en del av denna process.” Säger VD Jani Lindblad.
Gnarly Market ingår i den större restaurangkoncernen Local Market Group.

 

Jobba på Gnarly Market i Vällingby

Nu söker Gnarly Market personal inför öppningen i Vällingby den 1 september.
Läs mer och ansök på deras hemsida

Espresso House har öppnat i Vällingby!

Vi hälsar Espresso House välkomna hit till Vällingby. Här kan du fika och äta gott i en häftig och välkomnande miljö. Slå dig gärna ner på den mysiga uteservering och njut av sommaren! Espresso House hittar du i tunnelbanehuset, med uteservering mot Vällingby Torg.

Välkomna in på en riktigt god kopp kaffe!

Parkteatern 12-15 juni

Guidade vandringar med Tommie Skepp

Nu har du som är nyinflyttad eller aldrig tagit dig tid att lära känna din hemort, möjligheten till flera roliga och spännande guidningar i Vällingby, Grimsta, Vinsta, Nälsta, Råcksta, Kälvesta och Johannelund.

Program – Guidade vandringar våren 2017

Vi har flyttat

 

Swedbank, Fastighetsbyrån och Juristbyrån har flyttat till nya, moderna lokaler i Blå huset, Vällingbyplan.

-I våra nya lokaler kommer vi att bli ännu vassare med vår helhetslösning inom finans, boende och juridiska frågor. Vi samlar hela verksamheten på ett gemensamt våningsplan, vilket gynnar våra kunder som får ännu bättre service. Säger Jennie Lindgren, kontorschef på Swedbank.

Vår nya banklokal kommer att vara bättre anpassad till kundernas behov. Privatpersoner och företagare är lika välkomna och vi kommer både ha en servicebutik och ytor för kvalificerad rådgivning. I servicebutiken kan kunderna få hjälp med enklare ärenden. Det kommer också att finnas tillgång till dator så kunden kan få hjälp med sina ärenden direkt i våra digitala miljöer, fortsätter Jennie.

Välkomna!

 

Pressmeddelande 2017-01-25

Kulturskolan etablerar verksamhet i Vällingby City

Vällingby City har, genom Newsec, tecknat avtal med Kulturförvaltningen om etablering av Kulturskolan. I nya lokaler på 1025 kvm kan Kulturskolan mer än dubbla antalet elevplatser i området till ca 1 100, med ett komplett verksamhetsutbud. Kulturskolans inflyttning är beräknad till januari 2018.

– Det centrala läget på Pajalagatan ökar tillgängligheten och tryggheten för eleverna. Lokalerna kommer att ha en danssal, en bildsal, en blackbox med ca 70 publikplatser för teaterundervisning och föreställningar, en orkestersal, ett slagverksrum, en pianostudio, ett ensemblerum för orkester samt tre musikrum. Lokalerna erbjuder även utrymme för teaterassistenter, administration, personalrum samt viss utställningsyta. Kulturskolan har idag samverkan med medborgarhusföreningen Trappan, biblioteket, Grimstaskolan, fritidsgården Tegelhögen, St. Thomaskyrkan och Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby, som nu kan utvecklas utifrån egna lokaler, säger Kulturskolan Stockholms enhetschef Birthe Andersson.

– Lokaliseringen i Vällingby är idealisk ur kommunikationssynpunkt då Vällingby C är en knutpunkt för både tunnelbana och bussar. Med tillkomsten av nya bostäder i Vällingby C och Råcksta ökar elevunderlaget. I Kulturskolans nya lokal skapas en god arbetsmiljö för elever och personal. Det är extra roligt att vi kommer att kunna erbjuda ny verksamhet som bild, teater och orkester i området, det har vi i andra delar av stadsdelarna Bromma, Hässelby-Vällingby, men inte just i Vällingby, säger ‎Birthe Andersson.

– Då Kulturförvaltningen har gjort bedömningen att verksamheten bör förstärkas i området och att en lokal för Kulturskolan i Vällingby C är en förutsättning för att den omfattande kulturskoleverksamheten i stadsdelen skall kunna bibehållas och utvecklas, är det mycket glädjande att vi kan tillhandahålla lokaler som passar verksamheten, säger Vällingby Citys centrumchef Rikard Lindegren.

Vällingby City är inget vanligt köpcentrum. Här handlar du i en trevlig stadsmiljö med öppna gator och torg. Vi har flest butiker i Västerort, och Vällingby City är mer än bara shopping – här finns också ett brett utbud av nöje, service, mat och kultur. Vi är helt enkelt hjärtat i Västerort. Vällingby City har en total lokalyta om cirka 70 000 m² och ägs av Svenska Bostäder. Newsec förvaltar, på uppdrag av Svenska Bostäder, Vällingby City sedan den 1 januari 2012.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Mattias Johansson, VD Newsec Asset Management AB
Telefon 0768 71 50 52, e-post mattias.johansson@newsec.se

Birthe Andersson, Enhetschef, Kulturskolan Stockholm
Telefon 08-508 420 26, e-post birthe.andersson@stockholm.se

Info om bankomater och utökat kontantcenter

I Kfem finns nu ett utökat kontantcenter med två insättningsautomater och två uttagsautomater.

Swedbank och Fastighetsbyrån flyttar till nya lokaler i månadsskiftet januari/februari.
Vi hänvisar till övriga bankomater i centrum:

  • Bankomaten vid COOP
  • Nordea vid Solursgången
  • Handelsbanken mellan Pallas och biografen Fontänen
  • Kontantcenter i Kfem

RGB_Logo_Bankomat

Vällingbyvakten

 

I Vällingby City har vi vår alldeles egna bevakningscentral med ett fantastiskt gäng engagerade vakter som vaktar stora som små. Oftast håller de reda på busar och banditer men ibland rycker de in på specialuppdrag. Som den gången när en liten pojke inte alls ville bli fotograferad till sina föräldrars förtret. Men så fick pojken syn på våra vakter och tänkte att de måste vara poliser. Vakterna ryckte in och ställde upp på en fotografering varpå pojken gjorde detsamma och ordningen var återställd. Tack Vällingbyvakten för att ni finns och för att ni tänker på allt!